Renskavsgryta med basilika
Kategori: Vad blir det till middag?
Basilikamos lät underbart gott och annorlunda så jag var tvungen att testa detta recept...och det var riktigt gott kan jag lova!
Renskavsgryta 4 portioner
500 g renskav
6 msk olivolja
2 gula lökar
2 dl svamp som kantarell, ostronskivling eller champinjon
4 msk mjöl
1 klyfta vitlök
0,5 tsk timjan
2,5 dl matlagningsgrädde
Bryn renskaven i två omgångar i en panna i 4 msk olja. Lägg över i en kastrull. Hacka lök, vitlök och skiva svamp. Stek i 2 msk olja. Pudra över mjöl och mosa ut det. Lägg över i kastrull och tillsätt timjan samt grädde. Rör om och tillsätt 1 dl vatten. Koka 10 minuter.
Basilikamos
Till recept 4 portioner kokar du cirka 600 gram skalad potatis. Vilken sort är en smaksak. När den är mjuk mosar du den med 1 deciliter olivolja, 1 deciliter mjölk, 0,5 paket fryst hackad basilika (15 g) eller motsvarande färsk samt smakar av med salt och vitpeppar. Gott till renskav, älggryta eller rådjursfilé.
Servera med lingonsylt och knäckebröd.