En helt vanlig annorlunda Malin

Denna blogg är i första hand till för att visa upp mina tillverkade alster som ex decoupage. Även recept, dikter, kläder och inredningsdrömmar slinker med. Jag kommer även att lägga ut foton jag tagit. Och snälla, respektera att mina dikter & foton är just mina. Ange källan om ni tycker om de & vill fara vidare med dem, tack på förhand =)

Middag ikväll..

Kategori: Vad blir det till middag?



Så gott och så enkelt, bara att göra klimp till. Serveras med tunnbröd med ost och ett glas kallt mjölk =)

Finska pinnar

Kategori: Recept på godsaker

200 grader, ca 60 stycken.

Detta var riktigt goda och möra finska pinnar. Dessutom första gången jag gjorde dessa...och lyckades!



5st bittermandel
200g smör
4,5dl vetemjöl
0,5dl socker
1 uppvispat ägg (till pensling)
0,5dl hackad sötmandel
2msk pärlsocker

1. Riv bittermandeln fint.

2. Skär smöret i bitar.

3. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandeln för hand till en deg. Låt degen vila i kylskåp i en timme.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Dela degen i 4 delar. Rulla till fingertjocka längder ca 60 cm. Lägg de intill varandra och pensla alla längder på en gång. Strö över mandel och pärlsocker.

6. Skär längderna samtidigt i 4-5cm långa bitar. Lägg de på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 9-10 minuter.

Enkel kladdkaka

Kategori: Recept på godsaker

175 grader, 6-8 bitar

2dl vetemjöl
3dl socker
3msk kakao
1msk vanilinsocker
1dl flytande margarin
2 ägg

Bild: receptis.se/images/a/a0/Kladdkaka.jpg

1. Vispa ägg och socker pösigt

2. Blanda vetemjöl, kakao och vanilinsocker i en separat bunke och tillsätt sedan margarinet

3. Blanda nu ihop 1 och 2 till en jämn smet.

4. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sikta sedan florsocker över kakan.

Servera med glass eller grädde...eller varför inte båda delarna?   =)

Vero Moda

Kategori: Kläder Malin Gillar

Potatisbakelser =)

Kategori: Recept på godsaker

Fick detta recept av bonusens mamma. Säger bara MUMS!!!!



Ingridienser

4 ägg
4dl socker
2,5dl mjölk
6dl mjöl
3tsk vanillinsocker
2tsk bakpulver
200g smält margarin

Rör ihop allting och grädda i långpanna, låt kallna.
Fick tipset att frysa in kakan några timmar. Det är lättare att bre över smörkrämen då den är hård. Gjorde misstaget att inte frysa in den, tänkte med det är väl bara som att bre en smörgås...hahaha så naivt!  Var nära på att massakera kakan. Slutade med att jag fick göra en sats extra smörkräm för att laga till hålen som blev. Det positiva med detta...shit vad gott med extra smörkräm...

Smörkräm

200g smör
2dl florsocker
2tsk vanillinsocker
3dl marzanpulver

Rör ihop allt och bre över den FRYSNA kakan... ;)

Nu blir det spännande...MANDELMASSAN!!!

5hg mandelmassa.

Kavla ut och lägg på kakan och sikta kakao ovanpå.
Jag kavlade och svor, kavlade och svor. Den gick sönder och tjafsade. Kavlade i små bitar och skar ut bitar som ett pussel. Köpte till sist i sinne färdigrullad mandelmassa som jag skar ut och lade på halva kakan. Man kan även riva mandeln och strö över den. Nedan följer olika tips på hur man kan kavla mandelmassa:

1. Kavla mellan plastfolie. Dra bort det övre foliet och och vänd massan över kakan.
2. Kavla mellan två bakplåtspapper. Ta bort det ena pappret och lägg massan över kakan.
3. Kavla mellan två kökshandukar...låter knepigt?
4. Har någon annan något tips kanske???
Man kan även rulla upp den utkavlade marispanen på en pinne eller smal kavel och sedan rulla ut den på kakan http://eriksdotter.bloggagratis.se/2008/08/17/891480-prinsesstarta-lattare-an-man-tror/


Bakdags...


På fisens mosse...höll på att bränna vid kakan


Tadaam..världens godaste potatiskbakelse =)

vackra ting

Kategori: Inredningsdrömmar