En helt vanlig annorlunda Malin

Denna blogg är i första hand till för att visa upp mina tillverkade alster som ex decoupage. Även recept, dikter, kläder och inredningsdrömmar slinker med. Jag kommer även att lägga ut foton jag tagit. Och snälla, respektera att mina dikter & foton är just mina. Ange källan om ni tycker om de & vill fara vidare med dem, tack på förhand =)

Jag önskar dig...

Kategori: Andras dikter

Jag önskar dig
Av: okänd

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.


Min dotter, det vackraste & bästa jag skapat & har i mitt liv...


Kina Beijing

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från våran resa till Beijing. Bilderna är mina & har hämtat information från en hemsida som heter mittensrike.se och guidepal.se.


Jag ville absolut se hutonger, till min lycka ramlade vi mer eller mindre på en...
"Hutong kallas de tusentals gamla trånga gatorna och gränderna som var väldigt typiska för Peking tidigare men som nu tyvärr är på väg att försvinna. Många byggdes under Yuan-, Ming- och Qing-dynastierna (1200-1900 ungefär) och de ligger kring Förbjudna staden som var kejsarens palats och mittpunkten i Peking."
Källa: http://www.mittensrike.se/peking/hutong/


På nyårsdagen for vi till Beihai Park. Där åkte alla omkring på lustiga små sparkar som såg ut att vara hemagjorde. Det var fullt med folk & massor av restauranger & små souveniraffärer.
"Beihai Park heter The Beihai Park på engelska och Běihăi Gōngyuán, på kinesiska. Beihai Park ligger nordväst om Förbjudna staden och är en traditionell kinesisk park vars historia börjar på 900-talet. Under Qingdynastin var den en del av den Förbjudna staden men sen 1925 har den varit öppen för allmänheten. Parken är 700000 kvadratmeter stor och är till mer än hälften täckt av vatten. I mitten av parken ligger en ö som heter Qionghua."
Riktig kinesisk mat, det var fantastiskt gott! Glasskivan i mitten snurrar man runt för att ta det man vill äta. Jag snurrade för glatta livet & tankspridd som jag ibland kan vara snurrade jag så folk knappt hann plocka åt sig mat....tills jag upptäckte detta & lugnade ner mig ;)The Tree ska enligt alla recentioner vara en av de bästa pizzeriorna i hela Beijing. Men det var otroligt svårt att hitta åt stället. Ligger på en bakgata i ett område som ser lite slitet ut. Ser inte heller värst flådigt ut & servicen var väl inte på topp. Pizzorna bakades mitt i restaurangen, det var intressant att se på. Dessutom har de ett träd mitt i smeten som är inburat. Hur smakade då pizzorna? Tja, goda...som vilken pizza som helst. Hade nog aldeles för höga förväntningar & förväntade mig någonting utöver det vanliga.  Men klart godkända pizzor!  

De stenugnsbakade pizzorna på The Tree har fått många utmärkelser för att vara godast i hela staden med sina tunna, krispiga bottnar.
Källa: http://guidepal.se/beijing-peking/ata-och-dricka/the-tree

Kommer fler bilder & information en annan dag

Lite decoupage & sommarkänslor

Kategori: Malins alster


En ask för hemlisar?En ask full med kärlek...


På våran bro förra sommaren....snart är vi där igen

En sockerråttas bekännelse

Kategori: Allmänt


Jag följer Anna Skippers program "Du är vad du äter" & såg programmet där fokus låg på sockerberoende. Då jag pluggat klart & får mig ett jobb vill jag OMEDELBUMS åka till: Inspirationsresor Skipper Weight and Wellness Academy i Turkiet!!! http://www.annaskipper.se/Filer/sockerberoende/SWWA2011.pdf

Eller bara överhuvudtaget få fara till Turkiet på en av hennes matlagningskurser/hälsoresor, vilken dröm! Jag tycker Anna skipper är en klok & inspirerande kvinna. Så full av enerig att det i princip smittar av sig genom tv-rutan.

Jag har beställt "Miniguide Sockerskolan"

Finns på: http://www.skippersmart.se/start/produkter/produkt?id=32

Med den lilla tvåsidiga lathunden i kontokortsformat som du kan ha i plånboken kan du enkelt lära dig hur du sockersanerar din kost. På kortet finner du alla sockerkällor som finns dolda i maten du köper. Det finns en mängd naturliga sockerarter och sockertillsaters i maten du handlar idag. Är du sockerberoende eller vill hålla koll på din sockerkonsumtion är detta ett bra och enkelt hjälpmedel.

Kan verkligen rekommendera hennes hemsida http://www.annaskipper.se/start.html Där får man massor av bra tips & ideér, goda recept etc. Jag har bla testat att baka ett av hennes nyttiga bröd. Finns här i min blogg. Super god & mycket enkel att göra.

Funderar även på att köpa denna,  "Drinkboken"


 Börja dagen med en härlig morgondrink. Bästa sättet att börja dagen på, säger Anna Skipper. 

Anna Skippers Morgondrinkar är en härlig och inspirerande bok på 54 sidor. Fylld av goda och inspirerande morgondrinkar. Anna vill med boken ge oss kunskap som leder till ett rikare och hälsosammare liv. Morgondrinkarna är därför uppiggande, renande, stärkande eller viktbalanserande. I boken finner du även bra och konkreta råd och tips från Anna.

....min bekännelse om socker kommer en annan dag. Dags att öva på lite låtar inför träningen med bandet. 

VAD?

Kategori: Pluggandet

Vaknade kl 06:00 i morse, pigg, glad & utvilad....hur är detta möjligt??? Inträffar inte ofta kan jag lova. Startade morgonen med en 40 minuters promenad, duschade, snörde på en tvättmaskin & började sedan plugga. Läste klart 2 böcker idag & förde även löpande anteckningar...Ja inte direkt anteckningar. Skrev upp sidnumret med en liten notis & grönmarkerade det jag fann intressant i texten, ett eget litet system.

Vi ska även fokusera på sex olika begrepp, även där skrev jag upp sidnummer & gulmarkerade begreppen i texten. Överambitiöst? Kanske? Men för min egen skull, lärande. Det är nog första gången på länge som jag inte skumläser. Jag läser verkligen sida för sida, ord för ord. Det är för det första intressant & så har motivationen & lusten för att plugga kommit tillbaka. Har varit väldigt skoltrött sista tiden. Så det känns verkligen peppande & roligt just nu.

Måste bara skriva att det faktiskt var ganska härligt att ta en promenad så tidigt. Vackert att se solen gå upp & notera hur samhället långsamt vaknade till liv. En bra start på dagen. Resulterade ju även i flitigt pluggande =) Hann även påbörja den tredje boken idag, så den kommer jag att ha läst ut i morgon. Så skönt! Läsande av dessa tre böcker hör till en gruppuppgift, så nu kan jag lägga det åt sidan tills vi ska arbeta med den. 

Efter detta skall jag hugga tag i nästa uppgift som är en individuell förberedelse inför föreläsning Dans & Genus. Ska läsa Dans i skolan - om genus, kropp & uttryck samt Maskulinitet på schemat - pojkar, flickor & könsskapande i förskola & skola. Mitt mål är att göra detta klart innan påsk, så jag kanske får lite ledigt.

Dags att knoppa, känns att jag klev upp tidigt idag...Gonatt!
 

Dans, lek & rörelse

Kategori: Pluggandet

Nu har vi startat en ny kurs som räcker fram till sommaren. Har varit i V-mina & dansat, lekt, skuttat, hoppat, skrattat & bara haft roligt. Men jobbigt är det till & från, värsta träningspasset. Kom hem idag, totalt slut & färdig i kroppen. Stupade som en fura i sängen...en liten powernap behövdes. Sedan laddade jag upp mig inför kvällens pass, ZUMBA! Gissa vem som kommer att sova gott ikväll? JAG ;)Hämtad: http://se.photaki.com/pictures-rave-p4