Finska pinnar
Kategori: Recept på godsaker
Detta var riktigt goda och möra finska pinnar. Dessutom första gången jag gjorde dessa...och lyckades!

5st bittermandel
200g smör
4,5dl vetemjöl
0,5dl socker
1 uppvispat ägg (till pensling)
0,5dl hackad sötmandel
2msk pärlsocker
1. Riv bittermandeln fint.
2. Skär smöret i bitar.
3. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandeln för hand till en deg. Låt degen vila i kylskåp i en timme.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Dela degen i 4 delar. Rulla till fingertjocka längder ca 60 cm. Lägg de intill varandra och pensla alla längder på en gång. Strö över mandel och pärlsocker.
6. Skär längderna samtidigt i 4-5cm långa bitar. Lägg de på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 9-10 minuter.