En helt vanlig annorlunda Malin

Denna blogg är i första hand till för att visa upp mina tillverkade alster som ex decoupage. Även recept, dikter, kläder och inredningsdrömmar slinker med. Jag kommer även att lägga ut foton jag tagit. Och snälla, respektera att mina dikter & foton är just mina. Ange källan om ni tycker om de & vill fara vidare med dem, tack på förhand =)

MÅNDAG 22:12

Kategori:

Mhä..."nu blommar löken". Hur i klån är detta möjligt??? Blom-mördaren Malin, helt utan gröna fingrar & totalt ointresserad av blommor lyckades med bedriften att få denna stackars Pelargon att blomma. Den stackars kraken har ju knappt fått vatten eller näring. Hur ska jag NU lyckas hålla dessa sköra tappra blommor vid liv??? Tack för det, blomskrälle! ;)
 

Ett litet citat jag tycker om...
 
"Dansa som om ingen såg dig,
sjung som om ingen hörde dig
och lev varje dag som om den vore din sista."
 
 
Fotade denna söta lilla mugg att förvara tesilen i. Jag tänkte, men den kan jag väl ändå pyssla ihop själv? Av cernitlera? Hm...får fundera på saken.
 
 
 
Dottern tyckte att jag kunde pyssla & måla denna tavla till henne. Jomenvisst, skulle inte tro det? Eller? Jag kollade då i alla fall noga hur den var gjord & vilket trä det var. Och att texta tycker jag är väldans roligt.
 
 
 
Var på gymmet ikväll. Misstänker att jag kommer ha träningsvärk i morgon. På tal om träning. Dottern har utmanat mig (oss) att vara med på 30 Day Squat Challenge. En massa jädrans benböj som tydligen ska göra underverk för rumpestumpan. Verkar vara en utmaning som finns lite här & där på nätet & på Facebook. Men en utmaning kan ju vara roligt, & så tycker jag om att träna. 1 maj startar vi. För skojs skull tar vi före/efter foton. Men si de kommer jag inte att lägga ut på bloggen min... ;)
 
 
Fann instruktioner på nätet
 
How to Do a Squat
 
"Frihet är att vakna trött klockan sju på morgonen bara för att upptäcka att det är lördag så att man kan dra täcket över huvudet & somna om"
Åsa Söderström 
 
Bye Bye Malin...
 

Panik i lingonskogen!!!!

Kategori:

Försov mig i morse. Jag hade inte alls måndagmorgon, inte det minsta. Slog helt enkelt av väckarklockan. Det har varit min stora skräck då jag har öppning. Att just det skulle inträffa. Men jädrans vad snabb jag var, wiehoo! Såg i och för sig ut som ett lurv då jag drog iväg. Slet ju bara till mig första bästa plagg, omaka par sockar, trasigs jeans som jag skulle kasta & som är på tok för STORA & till det en dödskalletröja och som grädde på moset, håret som en elchock. Hmm..värsta rockbruden. Kanske en outfit att ha på en spelning?  ;-)
 
Jag har slitit ut heeela min garderob (rensar) & det gjorde verkligen inte saken bättre i morse. Var trött, förvirrad & inte riktigt vaken. Och mysteriet med omaka sockar förbryllar mig.? Nåja, kom då i tid. Väl framme hann jag kamma & fläta håret, rulla upp de superlånga jeansen (a la 80-tal) brygga mig kaffe & började både känna mig & se ut som folk. 
"Du vet att det är en dålig dag då...fågeln som sjunger utanför ditt fönster är en vråk". 
 

söndagkväll

Kategori:

Den trista falukorven förvandlades till en smaskig korvstroganoff a la Malin. Tillbehör Bulgur & god sallad.  
Försökte improvisera som bara pappa kan då han lagar mat. Ge han i princip vad som helst & han lyckas förvandla det till någonting supergott. Lite i stil med "man tager vad man haver". Hur många gånger har jag inte försökt att göra det...pha! Tror ni jag lyckats? Hrpmf.... (läs nej #$&#@₩% ¥¡)
 
Men IDAG gick det vägen. Klart nöjd över min improvisation-insats i köket. Allt möjligt damp ned i grytan. Säger bara, släng er i väggen Gordon, Jamie Oliver & Morberg...eller mat Tina. Jaja...liten på jorden men stor i orden. ;-)
 
 
 
Lite ointressant info...
"Det måste ha varit en mycket modig person som upptäckte att grodlår är ätliga".
 
Gonatt...ska ju vara kl 6 på jobbet. 

Här kommer maten på faten....

Kategori:

Falukorv....så in i nordens upphetsande till middag. NOT! Ugnsstekt falukorv? Näe!  Vanlig hederlig stekt korv & stuvade makaroner? Nja. Stekt korv & ägg med potatis? Korvstroganoff? Korvsoppa? Ghaaa....nu gräver jag runt i kyl/frys & ser vad jag kan hitta på med korvskrället. Fortsättning följer....
 
Vi hörs! Mästerkocken Malin ;)

08:22 - sovmorgon...?

Kategori:

Har vaknat mellan 4:30-5:00 nästan varje morgon/natt under 3 veckors tid & sovit dåligt på nätterna. Inte speciellt kul. Men nu tror jag det håller på att vända. Att vakna runt 8 snåret känns mer "normalt". Under helgen har jag sovit rätt mycket, så skönt! 
 
Nu är det dags att fånga dagen! Blir allt från powerwalk, träffa en vän & Afrikansk dans ikväll. 
 
"Sagor är mer än sanna; inte för att de berättar för oss att drakar finns, men för att de säger oss att drakar kan övervinnas.
G.K Chesterton
 
 

Because I'm worth It.

Kategori:

Motionsrundan avklarad. Denna gång i sällskap med Akki. En söt Cavalier King Charles Spaniel....shit vilket långt namn! Dottern lagar middag & här ligger jag i soffan. Inte illa om jag får säga.
 
Igår fick hon agera "danskavaljer". Tränade foxtrot med henne, eller menar hon tränade mig. "Vänster - höger - höger...vänster - höger - höger etc...;-)
 
Malin = soffläge....ha en fin lördagskväll ♥
 

kreativ ♥

Kategori:

Ja där ser man. Är ju inne i en pysselperiod, både jobbmässigt & privat :-)
 
Blir en kort arbetsvecka, endast 2 dagar. Onsdag är röd & jag tog ledigt tors-fred. Blir bra, har mycket att göra hemma. 
 
Vi (jag & dottern) tog en "shoppingtur" på samhället idag. Var in i varje affär som finns i Malå. Tänkte ta en fika på Dungers, men köpte med oss fika hem istället. Myysigt ♥
 
En dag på jobbet. Tog fram en gammal tapetrulle & häftapparat...vips fick vi ett "väggstaffli". Så roligt vi hade. Både barnen & fröken ;)
 
Kram / Malin

Livets stormar ger starkare rötter...

Kategori:

Kvalitetstid med dottern ♥ Gomiddag & mycket surr...
 
I morgon ska vi på shoppingturne, på samhället. Det lär gå fort. Men det finns mycket fint att titta på ändå. 
 
"För att ett möte skall bli möjligt, måste två människor stanna upp på sin resa och för en stund vara beredda att missa allt annat"
 
Over and out //Malin 

23:37...blev sent igen!

Kategori:

Kärleken är som solskenet - den kan falla på vem som helst."
 
Kvällsläsning,  förskollärare som jag är. :-)
Sov gott / Malin

SPELNING BLACKOUT PATROL!

Kategori: Blackout Patrol

Här kommer så info om spelningen i Slagnäs. Det kommer att bli så kul.!!! Och vilken fiskepremiär sen!
Hoppas vi ses där...
 

Djupa tankar & funderingar...

Kategori: Allmänt

Vad händer efter döden?

Jag är inte kristen eller har en tro av något slag. Men jag vill gärna tro att mitt liv fortsätter någon annanstans, i en annan värld när min tid är kommen. Vi har alla olika tankar om vad som händer efter döden. En del människor tror att vi dör, sedan är allt svart och ingenting mer med det. I olika religioner och kulturer tror man på återuppfödelse eller att vi kommer till paradiset. Jag tror på att vi alla har en skyddsängel. Fast egentligen, det är ju en sorts tro. Jag har nog en tro i alla fall? Jag är både rädd och inte rädd för döden. Vissa dagar känns det stort och obehagligt att allting en dag bara ska bli svart. Det är en gemensam händelse som hela jordens befolkning har gemensamt, vi ska alla dö.

Andra dagar känns döden inte så skrämmande. Då kan jag fundera  på vad som kommer att hända när jag tagit mitt sista andetag, då hjärtat slagit sitt sista slag. Vart hamnar jag då? Logiskt tänkt multnar jag bort, men egentligen lever jag ju på så sätt vidare genom ett kretslopp. Jag hoppas att när min tid är kommen, så går det fort och smärtfritt. Det är nog allas önskan. Men nu är det så att jag väldigt sällan tänker på döden. Jag tror inte att det är hälsosamt. För mig faller det naturligt att det finns ett annat liv efter döden. Det kan inte, får inte och kommer inte bara att ta slut. Vi kan helt enkelt inte försvinna. Tänk på alla våra minnen, tankar, känslor, familjer och alla relationer vi byggt upp. Ska det verkligen en dag bara utplånas till ingen nytta? Det tror inte jag...

 

Håll om mig…
Det enda jag förstår just nu
är din kroppsvärme

Orden du säger hör
jag, men meningarna går sönder

och jag uppfattar inte innehållet.
Men jag förstår när du stryker med handen
över mitt hår och låter mitt huvud
vila i ditt knä.

av Caroline Krook

Det var en djupdykning så här på kvällskvisten. Nu är det dags för en djupdykning i sängen...gonatt

Malin

 

  

    

Njut av livet - det går inte i repris.

Kategori:

Ibland är livet är så jävla grymt, hårt & ORÄTTVIST!!! Fick besked idag att en bekant till familjen gått bort i cancer. Mina tankar går till hennes familj, man & barn. Så oerhört, oerhört sorgligt....
 
Ta hand om varandra där ute. /Malin
 

Om du ser en vän utan ett leende, ge så ett av dina.

Kategori: Malins Dikter

Känner mig modig som lägger ut en dikt jag skrev för många herrans år sedan. Med detta menar jag att jag hoppas att den inte sprids så källan till den försvinner, dvs jag. Så skedde ju med en dikt jag skrev. Har inte dikten nedan i pappersformat längre. Den brann ju upp tillsammans med mitt hus 1999. Finns bara kvar i huvudet, tror den gick ungefär så här...
 
Våra ögon 
Vad jag önskade att du kunde se dig själv genom mina ögon, så kanske du förstår dig själv.
Vad jag önskade att jag kunde se mig själv genom dina ögon, så kanske jag förstår mig själv.
Vad jag önskade att vi kunde se tillsammans, så kanske vi förstår varandra.
Av: Malin Stenberg
 
Många dikter som jag skrivit cirkulerar runt i huvudet just nu. Pö om pö försöker jag komma ihåg dem & skriva ner dem. Inte helt lätt efter så många år. En dikt finns någonstans i Norge, en norrman ville musiksätta den. Undra vad som hände med den? Jag fick ju höra melodin, det lät vackert. Den hette, eller heter menar jag "Varje gång".  Jag skickade ju även in många dikter till Piteå Tidningen, "Dagens Dikt". Undrar om de finns arkiverade?
 
Gonatt - Malin
 
 

 

 

 

Nausta Bryggeri

Kategori: Allmänt

"Jef och Dirk från Brouwland är på plats och installerar vår etiketteringsmaskin."

"Med all utrustning på plats är vi nu redo att börja producera.
Vår öl finns snart i en pub nära dig!"
"Bryggdax"
"Snart i en webshop nära dig!"
"Ett reportage från Västerbottens Kuriren om Nausta samt om bryggare Frank senaste skiva.
Skivan finns  på Itunes och Spotify."
 
Nyfiken? Gå in på http://www.naustabryggeri.se 
 
 

Längtan efter...

Kategori: Allmänt

 
Tänk att solen visade sig ett tag nu på em. Tack för det! Passade på att ta en snabbpromenad med ösig musik. Nu laddar jag för Total Dans som börjar snart.  
 
Längtar efter sommarens spelning!!!
 
 
Längtar att dansa. Dancing Queen... ;)
Längtar efter mina föräldrar som bor på Malta...& efter syster yster i Skåne <3
 
 
Längtar efter min dotter...som kommer till helgen. JIPPI!!!
 
Lillskrutt...
 
...har blivit stor. Vart tog alla år vägen???
 
 
             
                     "Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig.
                Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat." (Nalle Phu)
 
Kram - Malin
 

Tisdag...lunchrast.

Kategori:

En dag på jobbet. Fick ett helt mjölkpaket i knät till lunch. Så kan det gå då fröken inte tänker sig för utan ställer paketet framför en 1,5 åring. Förra veckan fick jag en tillbringare vatten i knät. Det var en kallchock vill jag lova. ;-) Undrar om jag måste göra som barnen, ta med mig extrakläder. Vatten går ju an, men att gå omkring med intorkad mjölk en hel dag är mindre mysigt. :-) Nåja.
 
Vaknade till snöblandat regn, grått, blåsigt & urtrist väder. Men barnen gräver & står i för kung & fosterland. Härligt!  ♥ Deras entusiasm & glädje gör mig glad. Oj vad de är arbetsamma!  Mina små Myror ;-)
 
Ha en bra dag - Malin

Nattugglan

Kategori:

Varvade ner med en bok efter jobbet. Mina sockar matchar förresten inredningen.  ;-)

kväller...

Kategori: Allmänt

Vart tog den här dagen vägen? Känns som jag inte fått någonting vettigt gjort. En kvällspromemad blev det. Sedan har jag funderat på jobbet. Saker som ska göras & saker jag vill göra. Känns som det dyker upp 1000 nya idéer varje dag. Blir så inspirerad av våra härliga barn. Måste landa, var sak har sin tid.
 
Klurar på mattetemat jag håller på att sätta ihop. Kommer bli roligt att genomföra det. Alltid lika spännande att introducera något nytt. Hur ska det tas emot? Kommer de tycka det är roligt? Jag tror att så länge barnen känner av mitt engagemang & glädje i det jag gör så får jag med de i båten. Och jag är inte rädd för att "misslyckas". Det är ju då jag utvecklas, tänker om & hittar nya vägar. Gäller att vara flexibel i skallen också...att våga vika av från en planerad aktivitet. Fånga upp deras intresse & nyfikenhet. En morgon vid frukosten kom en traktor & skottade bort snö. Oj vad spännande det var. Vi stod som en tät klump vid fönstret & spanade. Frukosten fick vänta. :-)
 
Sov gott//Malin.
 
"Om du väntar för länge på nästa steg, kommer du att tillbringa livet på ett ben."

Decoupage by Malin

Kategori: Malins alster

Vykort & kuvert
Tavlan är inte klar...
 
Ett till vykort
 
 
 
 
 

Konstnärssjäl ♥

Kategori: Malins alster

Fann några gamla skisset jag gjort. Inte i världsklass, men övning ger färdighet ;-) Kliar i fingrarna att börja måla igen. Att få vara kreativ & skapa. Bilden på den halvfärdiga kyrkan minns jag att jag satt ute på gräsmattan & skissade på. Det var i Tyskland. Den blev av någon anledning tydligen inte klar?
 
 

Morgon

När morgonens sol genom rutan smyger, glad och försiktig, likt ett barn, som vill överraska tidigt, tidigt, en festlig dag – då sträcker jag full av växande jubel Öppna famnen mot stundande dag – ty dagen är du och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra, väntande livet är du!

Av Karin Boye (1900-1941)


Carpe Diem - Malin
 

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Lyssnar just nu på Ralf gyllenhammar - Bed on Fire. Kan inte få nog av den.
 
I try to sleep
In a bed on fire
A change must come
No matter how
There’s no return
Ashes to ashes
Dust to dust
But everything will burn
 
Sången ger mig gåshud, & hans röst. Ibland fastnar jag för texten i en låt. Vissa texter "talar" till en. Texter som berör, som jag kan ta mig till och relatera till.
 
Nedan en härlig låt. Tänker på min dotter. Little mix - Wings.
 
Mamma told me not to waste my life
She said spread your wings my little butterfly
Don't let what they say keep you up at night
And they can't detain you
'Cos wings are made to fly
And we don't let nobody bring us down
No matter what you say it won't hurt me
Don't matter if I fall from the sky
These wings are made to fly
 
Idag har jag hunnit med både morgonpromenad, städat, softat & tränat Afro Power Dance. Det sistnämnda är som ett lyckopiller. Jag blir så glad i hela kroppen. Det är kul att dansa. Önskade bara jag kunde dansa Foxtrot. Men nu har jag ju fått en snabbkurs av en väninna. ;) Hur i klån det nu är möjligt att misslyckas med att inte hänga med då man dansar runt med någon?!? Fråga min sambo, stackarn. Jag trampar runt på hans fötter & är stel som en pinne. Går han åt höger sticker jag till vänster. Snurrar han runt tappar jag fotfästet. Oj vad han måste älska mig, som inte nobbar mig då jag vill dansa då vi är ute ;) Jag gillar ju Zumba, Afrikansk dans & att allmänt sprätta runt på dansgolvet. Men då det kommer till pardans...ojojoj!  Jag brukar normalt hålla mig undan från dansgolv. Men jag nobbar aldrig om jag blir uppbjuden. Varnar bara att det kan sluta hur som helst. Men nu är jag taggad & redo att svänga runt på Valborgsmässoafton på Malåborg. Så SE UPP där ute...HÄR kommer JAG "Dancing Queen"
 
You can dance, you can jive, having the time of your life See that girl, watch that scene, diggin' the dancing queen...
 
Sov gott, Malin

städa, städa...

Kategori:

...varje fredag & så varje jul. Det tycker jag är kul...nja...finns ju roligare saker att sysselsätta sig med.   
Sneglar på mitt nyinköpta skissblock & pennor. Mitt "vuxna jag" tar över. Städa först, trevligheter sen. Suck! Men med bra musik i öronen ska det nog gå undan. 
Ha en underbar söndag.

Lördag

Kategori: Blackout Patrol

Drog till replokalen & nötte lite på synthen ikväll. Helt allena,  jag som är så mörkrädd. Gick dock bra,  förrutom att ljudet tjafsade...morr. 
 
 

sol i hjärta sol i sinne...

Kategori:

Sovmorgon.....inte det inte. 6:45 slog fröken upp sina blå. Tog en morgonpromenad. Ganska skönt. Stillsamt på  samhället. Solen visade sig faktiskt från sin bästa sida. Dock lite blåsigt. Hoppas vädret blir fint till veckan. Det är ju roligare att vara ute med barnen då. Jag längtar förresten till jobbet ♥ Underbara ungar, & kollegor.
 
"I en bra relation är det möjligt att växa tillsammans utan att växa ihop, ge av sig själv utan att förlora sig själv."
 
Kram Malin

Inre lugn...

Kategori: Andras dikter

"Bästa tiden att slappna av är när du inte har tid med det."Fröken Vimsan...

Kategori:

Jag kan vara lätt tankspridd ibland. På jobbet har vi sådana där blå sjukhustofflor i plast. De tas på för att undvika att det ska bli blött för fröknar o barns fötter. Jag rusade in för att hämta min väska & gå hem. Drog dessa över mina skor. I hallen stod en förälder som jag stannade till & pratade med. Sedan gick jag....mhä vad konstig marken kändes att gå på?!? Tittade ner & får se vad jag hade på mina fötter.....de blå plasttofflorna!!!!
 
Jag fnissade & suckade åt mig själv. Alla barn & fröknar var på baksidan & föräldern hade inte kommit ut ännu. Tog av mig plasttofflorna & knövlade  ner de i väskan.  Lätt tankspridd...eller?
 
Jag gillar stenar. Dessa vackra ena fann jag i Norge.
 

Leendet är det kortaste avståndet mellan två människor.

Kategori:

Har snart under 2-3 veckors tid vaknat runt 5-6 snåret, hur galet som helst! Jag är pigg som en mört, men mitt på dan trött som skrutt. Och inte kan jag sova ordentligt på nätterna, snurrar runt som en elvisp & ligger & funderar. Kan säga att det inte är en bra kombination....somna sent & sova dåligt & så uppe före tuppen. Det kanske bara är ngt övergåender?!? Våren??? Tror jag ska börja ta mig en morgonprommis, varför inte?
 
Nostalgi....drack varm choklad ur en sådan kopp hos mormor då jag var liten. Älskar dessa "mormorskoppar" som jag samlar på, samt porslin.
 
I morgon blir det rep med bandet...SKOJ!!! Mindre skoj att jag inte haft ngn tid ÖVERHUVUDTAGET att repa hemma...gha! Och i sommar blir det en spelning, tjoho...mer info om det kommer senare.
Ett kort jag pysslat....snart, snart ska jag väl få tid med sånt?
 
Tänkvärd dikt som avslut....gonatt världen
Malin
 

   Att vara stark
  Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta att alltid kunna
  Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest
  Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas
  Att vara stark är att se livet som det är att acceptera dess kraft att ta del av den
  Att falla till botten, slå sig hårt och alltid komma igen
  Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast
  Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit

Marie Fredriksson Anthony

Lycka är som glas, den skiner klarast när den är som skörast.

Kategori: Andras dikter

Då jag var liten tyckte jag det var så roligt att bygga korthus. Var bara tvungen att testa det igen, efter X antal år...
Och så en vacker dikt...

Hur kan jag säga...

Hur kan jag säga om din röst är vacker.
Jag vet ju bara, att den genomtränger mig
och kommer mig att darra som ett löv
och trasar sönder mig och spränger mig.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
Det bara skakar mig att de är dina,
så att för mig finns ingen sömn och vila,
tills de är mina.

Av Karin Boye (1900-1941)

Njut av livet - Det går inte i repris

Kategori: Allmänt

Livskvalitet...
Att is kan vara så vackert =)

Hemligheten med lycka är att vara vän med sig själv.

Kategori: Allmänt

Egentid....Aquaspa i Skellefteå, shopping & trevligt sällskap.
 
Mysig långfrukost.

Livet rullar på

Kategori: Allmänt

Nyligen lästa böcker...lika blandat som en godispåse =)
 
 
 
 
 
Påsk har det hunnit vara också....
 
Utsikt från vårt fönster, Tjamstan
 
Ha det gott / Malin