Anna Skippers nyttiga bröd
Kategori: Nyttigt bröd
Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop
Ingredienser:
•5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland (jag tog det dinkel som fanns)
•2 dl grahamsmjöl
•3 dl rågsikt
•2.5 dl fyrkornskross
•1 dl vetegroddar (ser nästan ut som mjöl)
•1 tsk havssalt
•4 tsk bikarbonat
•5 msk blandade brödkryddor
•1 liter ekologisk filmjölk
•0.5 dl sirap
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 c.
2.Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
3.Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
4.Grädda ca 100 minuter.
5.Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland. Finns i hälsokostaffären.